Gitaarles

GER OOSTERHAVEN

Klassiek & popgitaar

Volg gitaarlessen bij Ger Oosterhaven, afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam.

Video afspelen

Leslocatie en lesdagen gitaarles:

Ger geeft les op woensdag en vrijdag gitaarles vanaf ± 14:00 uur.
Locatie: Johan Frisoschool (locatie zuid): Kemphaanweide 5, 6708 BR Wageningen

Gitaarles
Afgestudeerd Conservatorium Amsterdam

Ger Oosterhaven studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam

Jarenlange ervaring

Ger geeft sinds 2012 les aan leerlingen van alle leeftijden en op ieder niveau.

Les in klassiek en pop

Je kunt bij Ger zowel lessen volgen in klassiek gitaar als popmuziek.

Online ondersteuning

Heb je een vraag, stel hem via WhatsApp of stuur een mailtje. Daarnaast is van nagenoeg elk popnummer dat we doen een video beschikbaar op de website of via Dropbox.

Onderscheidingen

- 1e prijs voorrondes EGTA-gitaarconcours

- 3e prijs nationale finale EGTA-gitaarconcours

-2e prijs regionale finales Prinses Christina Concours

Tarieven

Onderstaande tarieven gelden voor ieder instrument. 
Lesjaar 2024 – 2025

Per nieuwe inschrijving hanteert Muziekschool OOST eenmalig inschrijfkosten ter hoogte van €15,-. 

Privéles 30 minuten
Jonger dan 21

€28,00

Bovenstaande prijs is per persoon per les. BTW is niet van toepassing voor leerlingen onder de 21 jaar.

Privéles 30 minuten
21 jaar en ouder

€33,88

Bovenstaande prijs is per persoon per les incl. BTW (21%). Dit geldt voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Les in tweetal 45 minuten
Jonger dan 21

€28,00

Bovenstaande prijs is per persoon per les. BTW is niet van toepassing voor leerlingen onder de 21 jaar.

Les in tweetal 45 minuten
21 jaar en ouder

€33,88

Bovenstaande prijs is per persoon per les incl. BTW (21%). Dit geldt voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Biografie

Ger Oosterhaven - gitaarles

“Als uitvoerend musicus is het mijn doel mensen te inspireren met (mijn) (gitaar)muziek. Daarnaast wil ik mijn passie voor muziek meegeven aan mijn leerlingen tijdens de gitaarles. Ik hoop dat ze het plezier leren ervaren dat ik ook beleef tijdens het musiceren.”

Ik kom uit een hele muzikale familie. Mijn oom is een erg goede gitarist en heeft mij dan ook weten te inspireren om gitaar te gaan spelen. Toen op 7-jarige leeftijd mijn handen groot genoeg waren, kon ik op gitaarles. Ik begon te lessen bij Agnieszka Hartmann in Wageningen. Hier heb ik met ontzettend veel plezier les gehad. Zij heeft mij de eerste kneepjes van het vak geleerd. En nog veel belangrijker, ze wist me te blijven inspireren, motiveren en vooral uitdagen voor dit prachtige instrument. Na 9 jaar werd ik door haar doorverwezen naar de hoofdvakdocent van het Conservatorium van Amsterdam, Lex Eisenhardt. Ik zat toen echter nog niet op het Conservatorium. Lex stimuleerde mij om mee te gaan doen aan het Prinses Christina Concours (PCC) en het EGTA-gitaarconcours. Dit bleken hele goede ideeën te zijn. Bij het PCC behaalde ik mijn eerste succes. Ik werd tweede in de regionale finale. Later nodigde het PCC me nog uit om te jureren bij het Juniorconcours. Bij het EGTA-concours mocht ik door naar de nationale finale toen ik de voorrondes won. Bij de nationale finale behaalde ik de derde prijs en de publieksprijs. Dit waren voor mij doorslaggevende ervaringen om door te willen gaan in het leven als musicus.

In 2010 was ik klaar met mijn VWO en deed ik auditie aan het Conservatorium van Amsterdam voor klassiek gitaar. Ik werd aangenomen en kreeg Lex Eisenhardt als hoofdvakdocent en Eric Vaarzon Morel voor bijvak flamenco. Er volgde een fantastisch leerzame periode. Ik kreeg in Nederland masterclasses van Fabion Zanon, Alberta Mesirca, Margarita Escarpa en had meerdere lessen van Johannes Möller. In Londen volgde ik masterclasses aan de Royal Academy of London bij Michael Lewin en aan de Royal College of London bij Gary Ryan. In 2014 behaalde ik mijn diploma.

Voor meer video’s en opnames kijk je op de website van Ger: www.geroosterhaven.nl.

Tijdens mijn studie...

… heb ik geprobeerd zoveel mogelijk te ondernemen. In 2013 werd ik gevraagd door het WSKOV (Wagenings Studenten Koor en Orkest Vereniging) om een gitaarconcert uit te voeren waarin ik als solist zou spelen. Uiteraard stemde ik direct toe. We voerden de ‘Toscan Lady’ uit van Hans Visser (bekend van Flairck). Ook gaf ik meerdere soloconcerten en later vele concerten met Daniël Antonie onder de naam The Guitar Connection. In 2012 zette ik een gitaarschool op in Wageningen. Hier geef ik nu nog steeds elke week ± 30 leerlingen les in de stijlen klassiek en pop aan beginnende en gevorderde gitaristen. Ook leid ik er een gitaarensemble voor gevorderden. Deze gitaarschool is de voedingsbodem geweest voor Muziekschool Oost.

Ik ga met veel plezier naar de gitaarlessen van Ger. Hij geeft zijn lessen met enthousiasme en bevlogenheid. Ook zorgt hij er met filmpjes voor dat ik thuis alles nog eens rustig kan nalopen en stap voor stap kan oefenen.

– Renate, les sinds 2019